Pages

Dec 11, 2011

Atas Nama Cinta

Assalamualaikum wbt.


Lagu ni ditujukan pada sahabat-sahabatku esp for amy, nad and syida.... 

Nota untuk cik Amy  : Moga jadi kuat sokmo, FYP apa khabar?, buat pilihan yang terbaik ok......(secret...HEH)

Nota untuk Cik Nadey : hope u enjoy dis song...ingat tak lagi kita selalu dengar sama2 lagu ni n kita selalu 'cuak' dengan sebaris lirik dalam lagu ni...=p.. n kita sama berdoa tak jadi camtu..(rindu mahu lepak di bilik kamu)

Nota untuk Cik Syida : For the time being... makin best jadi sahabat kamu....hehe..now is the rite tyme..
WORK FOR IT!

Nota untuk diri sendiri : Teringat pada kamu semua perempuan2 cantik... kita berjauhan tapi hati sentiasa dekat..insyaAllah..





Atas Nama Cinta

Album : Tika Itu
Munsyid : UNIC
http://liriknasyid.com


Tika mata
Diuji manisnya senyuman
Terpamit rasa menyubur harapan

Dan seketika

Terlontar ke dunia khayalan
Hingga terlupa singkat perjalanan
Tersedar aku dari terlena
Dibuai lembut belaian cinta

Rela aku pendamkan

Impian yang tersimpan
Enggan ku keasyikan
Gusar keindahannya
Merampas rasa cinta
Pada Dia yang lebih sempuna

Bukan mudah

Bernafas dalam jiwa hamba
Dan ku cuba
Menghindarkan pesona maya
Kerna tak upaya ku hadapinya
Andai murka-Nya menghukum leka

Diatas nama cinta

Pada yang selayaknya
Kunafikan yang fana
Moga dalam hitungan
Setiap pengorbanan
Agar disuluh cahaya redha-Nya


Biar sendiri hingga hujung nyawa

Asal tak sepi dari kasih-Nya
Kerna sesungguhnya hakikat cinta
Hanya Dia yang Esa

Saratkan hati ini dengan cinta hakiki

Sehingga ku rasai
Nikmat-Nya
Syurga-Nya
Cinta-Nya


7 comments:

Hilmiah@amy said...

hahhaaa..thanks shbt..rindu kamu..nt kita hangout kt kuantan or trgnu..

~kamilah~ said...

t.kasih sahabat....
i.allah ada rezki kita jumpa..doa taw...

btw...thanx 4 de song..sy dah dgr..BEST!
liriknya menyentuh hati.

NadiaH ManaF @ ナディア said...

mila..yap,i still remember the sentence . sebenarnya untill now saya takut nk menyebut sebaris ayat tu...(konon2 takot ckup 40 kali)...haha....rindu nk kembali cm dlu..lepak2 kt blik...mkn2 kt BERKAT....blogging sesama....:))))

Hilmiah@amy said...

nati kita ajak cik nad sekali lepak..lepak ngan para guru syok,...

~kamilah~ said...

nadiah : haha..yea..sampai skarang..tiba kat ayat tu diam jap...takut nk sebut..hehe..rindu nak lepak bilik depan....=p

hilmiah : jom2 kita pengaruhi teacher nadiah...cg2 lepak dgn engineer...

syahidah said...

=)

NadiaH ManaF @ ナディア said...

mila :haha...x sangka plak mila pun sama....lepak depan bilik --->mesyuarat pintu..;p
amy : haha...jom2 cik amy....